7 de juny – Vailets HackLab Teachers Day

Ets professor?

T’interessa la tecnologia i l’educació basada en projectes?

Vols compartir la teva experiència a classe?

T’agradaria conèixer experiències reals d’altres professors?

Vols endur-te un munt d’idees i exemples pràctics?

En aquest cas, no et perdis l’Open Space que organitza Vailets HackLab!!!
 

Què és un Open Space?

Un Open Space és un format de des-conferència auto-organitzada pels mateixos assistents, on no hi ha definida l’agenda prèviament. Un cop els assistents proposen les sessions, s’hi realitza una votació i finalment s’hi conforma l’agenda.

Aquí trobaràs més informació sobre el funcionament.

Si mai no has assistit a un Open Space, no deixis passar aquesta oportunitat. T’encantarà!

VHL Teachers Day

L’any passat vam celebrar el Vailets Hacklab Day 2014, del qual en podeu veure un video a continuació:

El proper 7 de juny tindrà lloc VHL Teachers Day 2015. Serà un altra vegada una gran festa, però amb un format diferent.

La comunitat obre les portes a tots els professionals del sector educatiu a venir a jugar, compartir i sobretot a aprendre com la tecnologia i la fabricació digital pot ajudar de forma decisiva en l’aprenentatge dels nostres nens i nenes. No calen coneixements previs ni tampoc combregar amb les idees de Vailets. L’únic requisit imprescindible és tenir la disposició d’obrir la nostra ment a nous plantejaments i voler compartir les nostres idees i sensibilitats.

Quan i on?

Dia: 7 de juny de 10h a 18h
Lloc: Ateneu de Fabricació de Les Corts
Carrer Novell 78
08014 Barcelona
España

No deixis passar l’oportunitat i aconsegueix ja la teva entrada!

 

Vailets Hacklab Day 2014 – Diari d’un somni

El passat dissabte 17 de Maig amb motiu de l’Scratch Day, jornada internacional de promoció del llenguatge de programació Scratch, la comunitat de Vailets HackLab ens vam sumar a la festa de la tecnologia organitzant el #VailetsHacklabDay conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona.

La jornada va esdevenir una autèntica fita per la nostra comunitat i varem aconseguir reunir prop de 1.000 persones , més de 600 vailets, en més de 18 activitats i tallers simultanis per a què els vailets tinguessin l’oportunitat de gaudir i aprendre creant programes, dispositius i artefactes.

Volem agrair molt especialment a l’Ateneu de Fabricació de les Corts, a l’Ajuntament de Barcelona, a les empreses Ro-botica, Bq, Túrmix, RNB i Flone, i a les entitats Mandarina de Newton, CodeclubCat, 3DPrintBCN i Electronics.cat tot el suport i col·laboració. Sense ells i totes les famílies que van formar part hagués estat impossible gaudir d’aquest dia tan màgic.

Un cop més, 1.000.000.000.000 Gràcies a Rubén Iglesias i Ari Iglesias per haver-nos regalat aquesta obra d’art en format de video que sabem que ha estat fruit de incontables hores de esforç. Ptons!

 

#VailetsHacklabDay Graella d’Activitats

vailets hacklab poster 2

Sabem que estaveu esperant tenir més informació de tot el que farem durant la jornada del #VailetsHacklabDay el proper dissabte a l’Ateneu de Fabricació de Les Corts. Aquí ho teniu:

Per totes les edats:

 • Activitat PROGRAMA AL TEU PARE Fes que el teu pare segueixi les teves instruccions movent-lo pel nostre circuit (de 10:00 a 19:00h)
 • Activitat KINNECT MANDARINA DE NEWTON: Juga fent que el teu cos sigui el comandament
 • Activitat LITTLEBITS RNB Fes el teu primer robot de forma fàcil i intuitiva (de 10:00 a 19:00h)
 • Taller DRAWBOT TURMIX: Crea el teu propi robot pintador i enporta-te’l per 3€ (12:00 – 15:00 i 17:00h)
 • Taller QWERTY CODECLUBCAT : Taller per crear i jugar al Space Invaders amb un comandament molt especial (16:00 i 17:30h)
 • Activitat TINKERING: Crea jocs i robots low-cost amb materials corrents (de 10:00 a 19:00h)
 • Activitat 3DPRINTBCN: Coneix com funciona una impresora 3D (de 10:00 a 14:00h)
 • Activitat MUSIC ROOM: Ajuda’ns a crear la nostra sala de música i… a ballar! (de 10:00 a 19:00h)
 • Activitat VOL DE DRONS FLONEexhibició i prova de vol de cuadricopters (de 11:00 a 14:00h)
 • Concurs INSTAGRAM Feu-vos una foto creativa i inpactant amb en “Jack Lab”, el nostre robot, i participa en el concurs per guanyar interesants premis (de 10:00 a 19:00h)

6+ anys (nens amb correcta comprensió lectora i coneixements per escriure amb teclat)

 • Taller SCRATCH: Coneix el llenguatge Scratch i fes el teu primer programa (11:00 – 13:00 – 15:00 i 17:00h)
 • Taller WEDO RO-BOTICA : Programa els robots de Lego amb Scratch (11:00 – 13:00 – 15:00 i 17:00h)
 • Taller ELECTRONICS.CAT Apren electrònica bàsica (17:00h)
 • Activitat ESCOLA DE ROBOTS BQ: Apren a programar robots de competició (11:00 – 13:00 – 15:00 i 17:00h)

10+ anys:

 • Xerrada FIRST LEGO LEAGUE (11:00h)
 • Taller TINKETKIT: Electrònica bàsica connectats un Arduino a un programa informàtic (12:00h i 16:00h)
 • Taller APPINVENTOR: Programa el mòbil Android dels teus pares (12:00 – 13:00 – 15:00 – 17:00h)
 • Taller DUINOBOT RNB: Crea un robot Duinobot des de zero programant Arduino (12:00h i 16:00h)

* Els horaris i format de les activitats pot canviar abans o durant la jornada. Us demanem comprensió i paciencia per que tots puguem gaudir de una jornada organitzada amb moltíssima illusió.

Volem agrair molt especialment a l’Ajuntament de Barcelona, a les empreses Ro-botica, Bq, Túrmix, RNB i Flone, i a les comunitats Mandarina de Newton, CodeclubCat, 3DPrintBCN i Electronica.cat tot el suport i col.laboració sense el que no haguès estar possible oferir-vos aquests esdeveniment tant especial.

Ens veiem dissabte, Vailets!

sponsors vailets 2

 

Ja es aquí el Vailets Hacklab Day 2014

vailets hacklab poster 2

registrar

Estem molt feliços d’anunciar que el Vailets Hacklab Day 2014 ja es una realitat.

El proper dissabte 17 de Maig en motiu de l’Scratch Day, jornada internacional de promoció del llenguatge de programació Scratch que es celebra amb més de 150 events a més de 50 païssos, ens hem volgut sumar a aquesta festa de la tecnologia organitzant el Vailets Hacklab Day conjuntament amb l’Ajuntament de Barcelona.

Durant aquest dia omplirem la increïble seu de l’Ateneu de Fabricació Digital de Les Corts de multitud d’activitats i tallers per a que els vailets tinguin l’oportunitat de gaudir i aprendre creant programes, dispositius i artefactes.

Volem compartir amb tots vosaltres activitats lúdiques adreçades als més petits de la casa (recomanat a +3 anys), activitats de iniciació a la programació i la robòtica.

I activitats i tallers per a nens a partir de 7 anys:

 • Tallers de programació en Scratch de diferents nivells.
 • Activitats centrades en la electrònica.
 • Creació de robots
 • Fabricació de prototipus… i molt més!

També tindrem espais i activitats reservats per que Pares, Mares i Professors tinguin la oportunitat de conèixer de primera mà les possibilitats que ofereixen aquestes activitats dins el món educatiu.

 

Us hi esperem a tots! Podeu apuntar-vos aquí…

registrar

 

Scratch Day Barcelona 2014

Scratch DayBon dia Vailets,

Escrivim aquestes línies per anunciar-vos un esdeveniment que ens fa moltíssima il.lusió: Reserveu-vos el proper 17 de maig per gaudir en familia d’una jornada apasionant centrada en la programació i la robòtica!

En motiu de l’Scratch Day, jornada mundial de promoció del llenguatge de programació i entorn d’aprenentatge Scratch (el programa del gatet ^__^) que va ser creat l’any 2007 per un grup de investigadors del Media Lab del MIT (Institut Tecnològic de Massachusetts). L’any passat varen celebrar-se 177 events a 47 païssos i aquest any ens hem volgut sumar a aquesta gran festa de la tecnologia amb un event dedicat als nens.

Vailets HackLab i l’Ajuntament de Barcelona organitzarem l’event al meravellós Ateneu de Fabricació Digital de Les Corts.

ateneu panorama

Be, per ara res més! En breu us informarem com podeu apuntar-vos per assistir a la jornada.

També estem sumant pares, mestres i amics per formar part de l’equip de voluntaris que sereu de vital importancia per crear un event memorable. En breu crearem una xarxa per apuntar a tothom que hi estigui interessat a col.laborar. Mentre tant podeu contactar-nos per correu electrònic a vailets.hacklab @ gmail . com

Gracies i fins aviat!

Ajuntament de BarcelonaVailets Hacklab

 

 

 

Comienzan los talleres de robótica en la escuela Pegaso

Ya son muchos los talleres que hemos impartido en Vailets Hacklab, sobre todo enseñando a los vailets a programar con Scratch. Siempre empezamos con una introducción para aprender los conceptos básicos de programación y luego continuamos con talleres más avanzados donde los peques comienzan a dar rienda suelta a su imaginación creando sus propios juegos.

2014-03-22-10.12.35.jpg

Sin embargo, teníamos claro que enseñar programación con Scratch es el comienzo de talleres mucho más ambiciosos que hay sobre la mesa de propuestas. Y es que lo importante es aprender la tecnología pero no limitarnos a los ordenadores y sus pantallas. Y es por esto que hemos comenzado un taller de robótica en la escuela Pegaso, donde ya tenemos un nutrido grupo de vailets que dominan Scratch y no paraban de pedirnos que querían pasar al siguiente nivel.

2014-03-22-10.25.01.jpg

El pasado día Sábado 22 de Marzo empezamos el primero de varios talleres sobre robótica, y donde aprendimos a usar Lego WeDo. Fue muy sencillo porque ya habíamos dado varios talleres sobre Scratch, que es el mismo lenguaje de programación que hace falta para programar los robots de WeDo.

ian-lego2.jpg

Nuestro profe Tomás que está al cargo de los talleres en la escuela Pegaso, preparó varios ejercicios para comenzar aprendiendo qué son y para qué sirven los diferentes sensores y motores como detector de distancia, inclinación… Para luego pasar a programar cosas más complicadas como un cocodrilo come Legos o el ejercicio que dejó para casa de construir un radar para detectar aviones!! Estamos deseando volver al próximo taller para que los vailets nos sorprendan con sus creaciones, y como ya nos tienen acostumbrados, superando cada reto con soluciones mucho más complicadas y creativas.

2014-03-22-12.06.36.jpg

Y como ya es tradición, el muro de la felicidad! Y como viene siendo habitual, parece que esta vez tampoco nos hemos equivocado haciendo un taller de robótica para niños!

Estad atentos porque se avecinan grandes eventos donde esperamos conoceros a muchos más de vosotros. ¿No sería fantástico poder participar en un evento sobre Scratch a nivel mundial?… Pues eso, permaneced atentos :)

 

i també arranquem a la escola Tecla Sala!

Sí, iupiiii!!! Desprès de molts ajustos logístics i coordinació amb la escola i l’AMPA, aquest dissabte varem obrir els tallers a la escola Tecla Sala de L’hospitalet de Llobregat. Es pot dir que varem “morir” d’èxit: Varem assistir 18 vailets i gairebè 20 es quedaven en llista d’espera!

Estigueu tranquils perqué ben aviat organitzarem de nou el taller per tots aquells que no vareu poder venir.

A més dels vailets, tambè varem ser-hi una deceda de facilitadors per tal de fer el taller mès interactiu i ajudar als vailets a crear els seus projectes.

Tecla3

Un cop més la experiencia va ser increible! En Carlos Iglesias va fer una introducció molt amena a la programació i la robòtica i els vailets s’ho varem passar genial participant i provant el nostre primer robot fet amb Lego WeDo. Encara que avui veniem per aprendre a programar amb Scratch. “Però jo vull jugar amb el robot” – ens deia l’Albert :)

Tecla2

Com ja es habitual, la sessió de treball va concloure amb la presentació de molts dels projectes que cada parella havia creat i que petits i grans varem aplaudir de valent. Fins i tot varen fer un video-joc per a 2 jugadors amb dracs i cavallers lluitant, increible!!!

Tecla4

I ja per acabar, com sempre ens agradar que els vailets valorin la experiencia, i un cop més ens varen deixar pels nubols! Gracies a tots! Seguirem fent tallers ben aviat.

Hapiness door

 

 

1er. Taller a la Escola Pegaso

El passat cap de setmana varem iniciar les nostres actividats a la escola Pegaso al barri de la Sagrera de Barcelona. El taller va ser organitzat per l’AMPA de la escola i va acollir a 16 vailets que es volien iniciar a la programació. Però no només això, sino que varem voler complicar-ho una mica mès :)

Seguint amb la pràctica de programar en parella, varem proposar que els grups de treball estiguessin formats per pare + vailet, d’aquesta manera tots dos formaven part de la experiencia i varen poder compartir un matí lúdic a la vegada que molt interessant creant projectes amb Scratch. Això vol dir que hem fet RECORD de assistents amb 32 participants!!! Estem molt locus ;)

Tots els participats varen sortir molt il.lusionats i amb moltes ganes de repetir, concretament perque el proper dissabte 8 de Febrer es farà a la escola el 2on. taller de Scratch.

Taller a la escola Pegaso

 

Bon Nadal i Feliç 2014!

Volem desitjar-vos un molt Bon Nadal envoltats de les vostres families i amics.

Us desitgem que tots junts poguem programar un 2014 que ens permeti fer un mon millor, mès entenidor i sostenible.

Us esperem a tots al Gener per reprendre els nostres tallers! Mentre tant us deixem uns videos molt adequats per aquestes dates.

Fins aviat!

 

¿Voleu veure el nostre 1er. taller?

Estem super contents de poder-vos mostrar el video del nostre primer taller de Scratch on els vailets de Sant Quirze del Vallès varen poder iniciar-se a la programació i a la robòtica.

Mai ens cansarem de agrair a tots els que vareu fer possible aquest taller, CEIP i AMPA Lola Anglada, col.laboradors, pares i vailets i volem fer arribar agraiments especials a Araceli “Ari” Iglesias (@araceliiglesias) i Rubén Iglesias (@rubendropped) per la vostra feina i dedicacio per haver fet possible aquest video que guardarem, i exposarem, com un tresor.